Genesis GV70 Forum & GV80 Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

·
Registered
Joined
·
1 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Hello Everyone, new GV70 owner here.
I have a question, potentially about the ELSD on the 3.5T Sport Prestige models. Yesterday when I was parking in a lot, as I was turning into the space, I heard and felt what I thought was the front left wheel rubbing on the fender. After a quick inspection I saw no evidence of this.
I just had the thought today that it may have been the Electronic Limited Slip Differential causing the chattering in the rear. It was a very sharp left hand turn at very low speed.
Does anyone have any insight on this? Has it happened to anyone else?
Thanks!
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I have a 3.5 prestige and it started giving me a message to check limited slip differential. I have taken it to dealer who says the parts they need are nationwide back order with no eta. So my car is sitting at the dealership with no resolution. And to make it worse. They want to put me in an Altima for what could be months while I’m paying for a GV70. I’m less than thrilled. I love the GV70 but this is completely unacceptable.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
I also have a 3.5 prestige and I got that same warning light come on once briefly when I was idling for awhile and it was very hot outside. I am going to knock wood now and say I have not seen it gain and it''s been a month.

Did they say what the part was or what the problem was? I'm not interested in bringing this car in unless it's really necessary. To many uncertainties in this chip shortage world..
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
I have the same issue with my GV70, is it the actuator they are saying is the problem? I'm waiting for a response on an ETA. The way I see it, the aviator is only an issue if the wheels start to slip and I'm not doing any off-roading anytime soon, so I'm not worried. I just drove from Philly to Montreal today with no issues... go get your car and don't do anything stupid with it and you should be fine.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
I have the same issue with my GV70, is it the actuator they are saying is the problem? I'm waiting for a response on an ETA. The way I see it, the aviator is only an issue if the wheels start to slip and I'm not doing any off-roading anytime soon, so I'm not worried. I just drove from Philly to Montreal today with no issues... go get your car and don't do anything stupid with it and you should be fine.
It was the actuator assembly. I would expect as more of these get on the road that they will have more issues. I’m aware it could be driven while waiting for the part. They didn’t want to put mine back together before the part came in. That was the issue. I spoke to the manager at the dealership. They found a part over the weekend and had it fixed by Monday. So far so good. They told me they overnighted the parts but the paperwork says they installed a known good part. That usually means it’s been taken from another vehicle. Just wondering if they had a bad batch of actuator assemblies.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
It was the actuator assembly. I would expect as more of these get on the road that they will have more issues. I’m aware it could be driven while waiting for the part. They didn’t want to put mine back together before the part came in. That was the issue. I spoke to the manager at the dealership. They found a part over the weekend and had it fixed by Monday. So far so good. They told me they overnighted the parts but the paperwork says they installed a known good part. That usually means it’s been taken from another vehicle. Just wondering if they had a bad batch of actuator assemblies.
Well glad to hear they got it fixed. It sounds like they might have gotten a bad batch of them, I hope the one that they used for the repair wasn't from the same batch! Best of luck moving forward. Other than this issue I love my GV70. Have a great weekend.
 

·
Registered
Joined
·
3 Posts
Yes, that was the part that concerned me. I really love the GV70. So I’m hoping we don’t many issues going forward. Enjoy!
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Well mine is going to have to go in now as the warning light is coming on regularly now. I will mention the actuator assembly to them. Hoping this is a one off issue but annoying on a new car especially for a part I paid extra for.
 

·
Registered
Joined
·
26 Posts
Now in the shop for a week! They want to replace the whole rear differential. They looked at the fluid and it was black and genesis mothership told the dealer to replace the whole thing. Not good as they are telling me 2 months out to get the part. I mentioned the "actuator" and they said it wasn't that. I don't think they know what "it" is but they are going to replace the whole unit. I have contacted Genesis corporate and have been assigned a case number and they assured me they are escalating it whatever that means. If they don't come up with some hard answers this week I will be "escalating" it and that won't be good for them. They put me in G80 loaner so that's good. This is a Hyundai dealership but a high volume Genesis dealer as well and their dedicated Genesis service advisor is very good so I will hope for the best but in today's new screwed up world I have to expect the worst.

Anyone else out there have the idiot light come on for the rear e LSD? I have to think this is not a one off and there will be a TSB soon.
 
1 - 9 of 9 Posts
Top