Genesis GV Forums banner
41 - 60 of 136 Posts
Ja również opracowałem grzechotkę po 2500 milach. Wydaje się również dochodzić z drzwi pasażera. Czy udało Ci się ją zidentyfikować i naprawić?
Zacząłem również słyszeć grzechotanie z drzwi pasażera. Kiedy to słyszę, sięgam i pociągam za klamkę (wewnętrzną) drzwi w moją stronę i znika. Spróbuj i zobacz, czy to działa.

Af
Ja również rozwinąłem grzechotanie po przejechaniu 2500 mil. Wydaje się również dochodzić z drzwi pasażera. Czy udało Ci się to zidentyfikować i naprawić?
Po miesiącu prób odkrycia źródła grzechotania, w końcu je znalazłem. Grzechotanie dochodzi z tylnej podsufitki zakrywającej szyberdach nad tylnymi siedzeniami. Z jakiegoś powodu, zwykle losowo, luźna tkanina dachu wibruje, powodując trzaskanie lub grzechotanie. Odsunięcie podsufitki w celu odsłonięcia szyberdachu usuwa ten hałas. Czy ktoś jeszcze ma ten problem?

Czy ktoś ma problem z zanikającym radiem? Podczas jazdy często doświadczam, że 2 z czterech głośników (zawsze przednie) zanikają, podczas gdy tylne nadal działają... trwa to dobre 10 sekund, a potem wraca... Jeśli siedzę na podjeździe, to się nie dzieje, więc musi mieć to coś wspólnego z ruchem GV... Gdyby to był satelita, pomyślałbym, że samochód całkowicie ucichnie.
Drugi dzień jazdy!!
Mnie też coś takiego spotkało, może 6 razy. Mam umówioną wizytę, żeby to sprawdzili. Zwykle trwa to tylko 1-2 dni. Czy udało Ci się to naprawić?

Nie, jeszcze nie. Wygląda na to, że może to być luźne połączenie. Gdyby to był bezpiecznik zwłoczny (co jest najbliższym przykładem, jaki znam), to już by się przepalił. A luźny przewód również by się poluzował. Rozważałem, że to problem z Sirius, ale. Nie sądzę, żeby tak było. Nie kontaktowałem się z dealerem, jest 3 godziny drogi, więc miałem nadzieję, że ktoś się z tym uporał. Nie zawsze tak jest, ale wciąż się zdarza. Ma dopiero 2 miesiące, ale zaczęło się drugiego dnia, kiedy go dostałem. To denerwujące jak ****, ale na razie mogę z tym żyć. Ale kiedy pójdę na pierwszy przegląd, zostanie to rozwiązane, jeśli będzie się powtarzać
Hej, zastanawiam się, czy znaleźli problem. Zdecydowanie to nie Sirius, ponieważ zdarza mi się to podczas odtwarzania muzyki z telefonu, a nawet radia FM. Moje przednie 2 drzwi i głośnik za ekranem na przedniej desce rozdzielczej się wyłączają. U mnie jest to przerywane i strasznie mnie denerwuje.

Nawigacja mojego nowego GV80 nie może znaleźć adresu mojego domu ani połowy adresów docelowych, które wpisuję, więc wpisuję coś w pobliżu, co ROZPOZNAJE, albo po prostu rezygnuję i używam Waze lub Map w telefonie. Jak aktualizujemy nawigację w GV80?

To samo przydarzyło mi się może 6 razy. Mam umówioną wizytę, żeby to sprawdzić. Zwykle trwa to tylko 1-2 dni. Czy udało Ci się to naprawić?
Ktoś powiedział, żeby sprawdzić "Tryb cichy" w ustawieniach radia. Na podstawie moich badań nad GV80. To ustawienie wyłącza niektóre głośniki, gdy tryb jest ustawiony na aktywację. Jest to przeznaczone dla śpiącego dziecka lub innej osoby w samochodzie. Obniża głośność i wyłącza niektóre głośniki.

"...W ustawieniach dźwięku jest wiele rzeczy zaznaczonych, aby głośność się zmniejszała. np.: ściszanie, gdy włączasz kierunkowskaz, ściszanie, gdy cofasz itp. Przejdź do tej sekcji i wyłącz je."

Ktoś powiedział, żeby sprawdzić "Tryb cichy" w ustawieniach radia. Na podstawie moich badań nad GV80. To ustawienie wyłącza niektóre głośniki, gdy tryb jest ustawiony na aktywację. Jest to przeznaczone dla śpiącego dziecka lub innej osoby w samochodzie. Obniża głośność i wyłącza niektóre głośniki.

"...W ustawieniach dźwięku jest wiele rzeczy zaznaczonych, aby głośność się zmniejszała. np.: ściszanie, gdy włączasz kierunkowskaz, ściszanie, gdy cofasz itp. Przejdź do tej sekcji i wyłącz je."
Tak, zdecydowanie nie jest w trybie cichym... to tylko pozwala na maksymalną głośność 10. Mam ciągłe włączanie i wyłączanie niezależnie od tego, czy stoję, czy jadę i Bluetooth, czy radio/sirius.

Tak, zdecydowanie nie jest w trybie cichym... to pozwala tylko na maksymalną głośność 10. Mam ciągłe zaniki dźwięku niezależnie od tego, czy stoję, czy jadę i używam bluetooth lub radia/sirius.
Czytałem gdzieś na innym forum post z tym samym problemem i gość powiedział, że Genesis wymienił jego wzmacniacz, co rozwiązało problem, a także system audio brzmi jeszcze lepiej. Biorąc pod uwagę te informacje, ma sens, że to może być wzmacniacz.

Czytałem gdzieś na innym forum post z tym samym problemem i gość powiedział, że Genesis wymienił jego wzmacniacz, co rozwiązało problem, a także system audio brzmi jeszcze lepiej. Biorąc pod uwagę te informacje, ma sens, że może to być wzmacniacz.
Interesujące. Mam zaplanowaną wizytę w przyszłym tygodniu. Stwierdziłem, że przednie głośniki wyłączają się tylko wtedy, gdy używana jest nawigacja samochodowa.

Czy ktoś ma problem z zanikającym radiem? Podczas jazdy często doświadczam, że 2 z czterech głośników (zawsze przednie) zanikają, podczas gdy tylne wciąż działają... trwa to dobre 10 sekund, a potem wraca... Jeśli siedzę na podjeździe, to się nie dzieje, więc musi mieć to coś wspólnego z ruchem GV... Gdyby to był satelita, pomyślałbym, że samochód całkowicie ucichnie.
Drugi dzień jazdy!!
To mi się przydarzyło i odkryłem, że miałem włączone wskazówki nawigacyjne, ale głośność ustawioną na 0. Więc kiedy podaje wskazówki, używa tylko kilku głośników i nie przerywa muzyki dla całego samochodu. Istnieje kilka alertów, w których głośność może być ściszona. Sprawdziłbym tam.

To mi się przydarzyło i odkryłem, że miałem włączone wskazówki dotyczące trasy, ale głośność ustawioną na 0. Więc kiedy podaje wskazówki, używa tylko kilku słów i nie przerywa muzyki w całym samochodzie. Istnieje kilka alertów, w których można ściszyć głośność. Sprawdziłbym tam
Po zabraniu go do dealera, dokładnie to mi powiedzieli. Myślałem, że wyciszyłem nawigację, ale była ustawiona na 0.

Mam dokładnie ten sam problem. Od pierwszego dnia mój GV80 nic nie znajduje, gdy wpisuję rzeczywisty adres. Ale jeśli znam nazwę miejsca i wpisuję ją w wyszukiwarkę, nawigacja znajduje je prawie za każdym razem. Co dziwniejsze, kiedy już je znajdę, a następnie ponownie wpiszę adres zamiast nazwy, wyświetla się informacja, że nic nie znaleziono. Cholernie frustrujące i używam mojego iPhone'a zamiast samochodu.

Mam dokładnie ten sam problem. Od pierwszego dnia mój GV80 nic nie znajduje, gdy wpisuję rzeczywisty adres. Ale jeśli znam nazwę miejsca i wpiszę ją w wyszukiwarkę, nawigacja znajduje ją prawie za każdym razem. Co dziwniejsze, kiedy już ją znajdę, a następnie ponownie wpiszę adres zamiast nazwy, nic nie znajduje. **** frustrujące i używam mojego iPhone'a zamiast samochodu.

Cześć wszystkim, którzy jeżdżą GV80 Prestige w pięknym NC, wydaje się, że mają problem, o którym słyszę od wielu właścicieli. Problemy z tylnym mechanizmem różnicowym, tak naprawdę musiałem go wymienić, podobnie jak wielu innych. Czytałem na innych forach, że wiele osób przez to przechodzi. Szum podczas naciskania gazu lub zwalniania przy niskich prędkościach, problem polega na tym, jak obchodzą się z częściami. Miałem samochód w warsztacie przez 3 tygodnie! Nie zostawiaj swojego GV80 u dealera, dopóki nie powie ci, że ma części w rękach! Czas wysyłki części z Korei do CA był dość szybki, około tygodnia. Kiedy już znalazły się w magazynie w CA, problem się pogorszył. CA ma standardowy sposób wysyłki części na wschodnie wybrzeże, zamiast wysyłać je w 2-3 dni, jak zrobiłaby to niemiecka marka w przypadku nowego modelu, umieścili części na ciężarówce, której dotarcie do dealera zajęło 8 dni. To nie jest sposób na budowanie marki! Biorąc to wszystko pod uwagę, nadal uważam, że pojazd jest wyjątkowy i absolutnie go uwielbiam! To wewnętrzny proces Genesis ma pewne problemy. Mam nadzieję, że uda im się to ogarnąć. Samochody Genesis są naprawdę dobrze zaprojektowane.

Mam GV80 2.5 Advanced z 2021 roku i kontrolka silnika zapaliła się przy 1300 milach. Jak dotąd brak rozwiązania.
Częsty problem. Widzieliśmy to dwa razy podczas podróży o długości ponad 2700 mil. Sprawdzono diagnostykę za pośrednictwem aplikacji, a następnie, gdy byliśmy w motelu, za pośrednictwem strony internetowej. Rozmawialiśmy z Genesis Connect, przeprowadzili diagnostykę i powiedzieli, że nie ma problemów. Jechaliśmy dalej i zgasło po ponownym zatankowaniu. Oddałem GV do serwisu w zeszłym tygodniu, kazałem sprawdzić kody błędów, za każdym razem był to czujnik, ten sam. Technicy nie mogli znaleźć żadnych problemów. Od tego czasu się nie zdarzyło. Inne forum ma kilka przypadków tego samego.

41 - 60 of 136 Posts