Genesis GV Forums banner
81 - 100 of 136 Posts
Mój GV80 2.5 T ma wiele usterek oprogramowania…
System nawigacji…zawsze niedostępny
Apple CarPlay…nie łączy się przez kabel
Asystent zmiany pasa ruchu…komunikat o błędzie
Czujnik przedni i boczny fałszywie wykrywa, gdy nic tam nie ma
Wszystkie kamery włączają się po wycofaniu z miejsca parkingowego i pozostają włączone przez jakiś czas podczas jazdy
Tylko 4000 mil i zastanawiam się, czy pojawią się kolejne problemy
To mój drugi genesis, który posiadam…Genesis nie jest renomowaną marką luksusową…serwis jest poniżej standardu i myślę, że ta marka będzie miała trudności z przekonaniem kupujących do zakupu marki Genesis…po prostu za drogi Hyundai
Może to być problem z GPS, otrzymywałem informację o niedostępności trasy, ale znowu działa, więc być może GPS nie mógł połączyć się z samochodem w tym czasie.

Czy jest podłączony do lewego gniazda? To jedyne, które łączy telefon z ekranem informacyjno-rozrywkowym.
Czy to kabel Apple? Może spróbuj tego.

Czy ustawiasz kierunkowskaz w pozycji B i trzymasz go tam, aż znacznik boczny na desce rozdzielczej zmieni kolor na zielony? Jeśli włączysz kierunkowskaz do końca, to nie działa. Jeśli w ogóle skręcisz kierownicą, przestaje działać.

Czujnik przedni i boczny fałszywie wykrywa, gdy nic tam nie ma
Sprawdź, czy w pobliżu znajduje się Ford F150. Notorycznie uruchamiają kamery.

Wszystkie kamery włączają się po wycofaniu z miejsca parkingowego i pozostają włączone przez jakiś czas podczas jazdy
Kamery są ustawione tak, aby działały, aż do osiągnięcia prędkości 9 mil na godzinę do przodu, zanim się wyłączą.

Czy ustawiasz kierunkowskaz w pozycji B i trzymasz go tam, aż boczny znacznik na desce rozdzielczej zmieni kolor na zielony? Jeśli włączysz kierunkowskaz do końca, to nie działa. Jeśli w ogóle skręcisz kierownicą, przestaje działać.
Uważam, że jest to bardzo trudne w użyciu, ponieważ wciąż patrzę przez ramię, aby upewnić się, że jest czysto. Kiedy to robię, muszę obrócić kierownicę na tyle, aby zarejestrować, ponieważ zawsze anuluje się z powodu wejścia kierownicy (kierunek się nie zmienia).
Przepraszam, ale nie mogę zmienić pasa i po prostu zaufać technologii, że w nic nie uderzę.

Mój GV80 2.5 T ma wiele usterek oprogramowania…
Czujnik czcionki i boczny fałszywie wykrywa, gdy nic tam nie ma
Tylko 4000 mil i zastanawiam się, czy pojawią się kolejne problemy
To mój drugi genesis, który posiadam…Genesis nie jest renomowaną luksusową marką…serwis jest poniżej standardu i myślę, że ta marka będzie miała trudności z przekonaniem kupujących do zakupu marki Genesis…po prostu za drogi Hyundai
Mogę wypowiedzieć się na temat kilku z nich, mam GV80 3.5 Prestige z 2021 roku (5100 mil):
Carplay - chociaż używam AA, miałem ten sam problem, dopóki nie użyłem naprawdę wysokiej jakości kabla danych o długości 1'
Problem z czujnikiem - Wiele osób zgłaszało to, w tym ja, i wydaje się, że ma to związek z przesłuchem z innymi nowszymi samochodami (zawsze uważałem, że jest to nowy Ford), który jest w pobliżu
Kamery: tak, włączają się i pozostają włączone, aż osiągniesz prędkość 10 mil na godzinę (a głośność dźwięku jest również obniżona)

Czy ktoś ma problemy z Apple CarPlay, które losowo się rozłącza, a następnie ponownie łączy? To może być mój kabel Lightning innej marki, ale chciałem sprawdzić, czy ktoś inny ma ten sam problem. Brak tego w tym wątku to dobry znak.
Tak, używałem oryginalnych kabli Apple i cały czas rozłącza Apple CarPlay. Muszę go odłączyć i podłączyć ponownie i wraca. Nie jestem pewien, czy to mój kabel, telefon czy samochód?

Po przejechaniu około 10 000 mil słyszę grzechot z przodu podczas powolnej jazdy po nierównej nawierzchni. (Tory kolejowe, wjazd na podjazd, wyboista droga). Brzmi jak tanio wykonany pojazd po kilku latach. Nie to, za co zapłaciłem.

Wcześniej było idealnie gładko.
Dealer DWUKROTNIE wymienił elementy przedniego zawieszenia i nie udało się rozwiązać problemu. Powiedzieli, że to "znany problem" z GV80.

Nie jestem pewien, jakie mogą być moje możliwości, jeśli nie uda im się tego naprawić?

Po przejechaniu około 10 tysięcy mil słyszę grzechotanie z przodu podczas powolnej jazdy po nierównej nawierzchni. (Tory kolejowe, wjazd na podjazd, wyboista droga). Brzmi jak tanio wykonany pojazd po kilku latach. Nie za to zapłaciłem.

Wcześniej było idealnie gładko.
Dealer DWUKROTNIE wymienił elementy przedniego zawieszenia i nie udało się rozwiązać problemu. Powiedzieli, że to "znany problem" z GV80.

Nie jestem pewien, jakie mam możliwości, jeśli nie mogą tego naprawić?
Czy na pewno to z przodu? Czasami w samochodzie dźwięki mogą się odbijać echem lub wydawać się dochodzić z jednego miejsca, podczas gdy w rzeczywistości pochodzą z innego. Sprawdź pasy bezpieczeństwa, zwłaszcza za siedzeniem kierowcy po stronie pasażera. Oba mają uchwyt na pas bezpieczeństwa, aby metalowa część nie grzechotała o panele boczne.

Czy na pewno jest z przodu? Czasami w samochodzie dźwięki mogą się odbijać echem lub wydawać się dochodzić z jednego miejsca, podczas gdy w rzeczywistości dochodzą z innego. Sprawdź pasy bezpieczeństwa, zwłaszcza za siedzeniem kierowcy po stronie pasażera. Oba mają uchwyt na pas bezpieczeństwa, aby metalowa część nie grzechotała o panele boczne.
Kiedy odzyskam mojego GV80 (jeżdżę samochodem zastępczym G80), na pewno wszystko sprawdzę.

W oparciu o warunki drogowe i prędkość, gdy to się dzieje, z pewnością skłaniam się ku problemowi z zawieszeniem. Wszyscy w salonie myśleli tak samo, kiedy nim jechali.

Kiedykolwiek odzyskam mojego GV80 (jeżdżąc pożyczonym G80), na pewno wszystko sprawdzę.

Opierając się na warunkach drogowych i prędkości, gdy to się dzieje, z pewnością skłaniam się ku problemowi z zawieszeniem. Wszyscy w salonie myśleli to samo, kiedy nim jechali.
Proszę mnie informować na bieżąco. Jestem tego ciekaw. Zwłaszcza jeśli technicy wymieniają części przedniego zawieszenia, a to nie naprawia problemu. Trochę dziwne, że mieliby wymieniać rzeczy, nie będąc pewnym, że to przyczyna. Ale przypuszczam, że poszli z rozwiązywaniem problemów metodą prób i błędów, ponieważ nie byli pewni. Sprawdź też opony. Miałem kolegę z pracy, który miał śrubę utkniętą w oponie, która grzechotała, gdy osiągał duże prędkości. To jednak nie był GV80. Tylko jakiś starszy samochód kilka lat temu. Możesz mieć coś w jednej z przednich opon. Te małe ciężarki wyważające, które umieszczają na oponach, mogły dostać się do przedniego zawieszenia lub przedniej opony. Ale tylko zgaduję.

Nie znam się na samochodach na tyle, żeby odnieść się do tego, co mi powiedzieli... Ale myśleli, że zawęzili to do prawego przedniego amortyzatora, ponieważ odłączyli wahacz (?) i hałas zniknął. Poinformuję

Mój GV80 2021 to świetny samochód - uwielbiam go - z wyjątkiem tego, że ostatnio nagrywam dźwięk, który wydaje się dochodzić z przedniej części deski rozdzielczej. Może kolumna kierownicy, albo nie wiem skąd. Mam go teraz u dealera. To już drugi raz, kiedy zgłaszam się z tym samym problemem. Nagrałem ten dźwięk. Dzieje się tak, gdy samochód jest wyłączony, gdy jest włączony, gdy jadę, gdy nie jadę, gdy klimatyzacja jest włączona i gdy klimatyzacja jest wyłączona - nie mogę znaleźć żadnego spójnego powodu tego hałasu. Dealer zabiera samochód do domu, żeby mógł usłyszeć ten dźwięk - mimo że dałem mu nagranie. Czy ktoś jeszcze ma ten problem?

Proszę mnie informować na bieżąco. Jestem tego ciekaw. Zwłaszcza jeśli technicy wymieniają części przednie i to nie naprawia problemu. Trochę dziwne, że mieliby wymieniać części bez upewnienia się, że to jest przyczyną. Ale przypuszczam, że poszli z rozwiązywaniem problemów metodą prób i błędów, ponieważ nie byli pewni. Sprawdź też opony. Miałem kolegę z pracy, który miał śrubę utkniętą w oponie, która grzechotała, gdy osiągał wysokie prędkości. To nie był jednak GV80. Tylko jakiś starszy samochód kilka lat temu. Możesz mieć coś w jednej z przednich opon. Te małe ciężarki wyważające, które umieszczają na oponach, mogły dostać się do przodu lub do przedniej opony. Ale tylko zgaduję.
Nadal nie mam z powrotem mojego GV80. Minęło co?… Przynajmniej 2 miesiące. Zaangażowałem Genesis Consumer Affairs. Powiedziano mi, że mają cały przód rozebrany. Zaangażowana linia techniczna/inżynierowie Genesis. Zapytałem ich o wymianę zgodnie z prawem cytryny… czekam na ostateczną odpowiedź. Na marginesie, samochód zastępczy G80 wydaje dźwięk za każdym razem, gdy naciskam pedał gazu. Myślę, że słyszałem, jak ktoś wspominał, że powiedziano im, że to problem z modułem kontroli paliwa. Mój samochód zastępczy ma ten problem. 🤷🏼‍♂️
Pierwsza wyprawa do marki Genesis. Jak dotąd niezbyt pod wrażeniem.

Aktualizacja dotycząca problemu z "komputerem sterującym silnikiem" naszego GV-80:
Po awarii pod koniec kwietnia 2021 r. przy przebiegu 5155 mil, kilku próbach naprawy, wizytach inżynierów Genesis (zarówno z USA, jak i Korei Południowej), zdecydowano, że nie wiedzą, co powoduje problem z naszym GV-80 3.5 Prestige z 2021 r. Zgłosili pojazd dobrowolnie do programu State Lemon Law i zgodzili się na jego bezpłatną wymianę. Otrzymaliśmy dostawę zastępczego GV-80 3.5 Prestige z 2021 r. w czerwcu. Ze względu na problemy z częściami, COVID i łańcuchem dostaw, obecnie planujemy otrzymać nasz pojazd zastępczy w marcu 2022 r. Będzie to model z 2022 r. Z wyjątkiem opóźnień w dostawie, Hyundai / Genesis bardzo dobrze współpracował z nami, w tym zapewniając nam nowy model podstawowy GV-80 do jazdy przez ostatnie 8 miesięcy.
Otrzymaliśmy nasz model 2022 GV-80 3.5T zgodnie z obietnicą. Teraz z przebiegiem ponad 12 000 mil, ŚWIETNY POJAZD!! Stary Gold Coast Siver, który został zastąpiony przez stanową ustawę o cytrynach, wciąż stoi na terenie dealera. Hyundai/Genesis corporate jest jego właścicielem, ale pozornie go porzucił. Dealer żartuje, że jest to najdłużej przebywający mieszkaniec na ich terenie!

Proszę mnie informować na bieżąco. Jestem tego ciekaw. Zwłaszcza jeśli technicy wymieniają części przednie i to nie naprawia problemu. Trochę dziwne, że mieliby wymieniać rzeczy, nie będąc pewnym, że to przyczyna. Ale przypuszczam, że poszli z rozwiązywaniem problemów metodą prób i błędów, ponieważ nie byli pewni. Sprawdź też opony. Miałem kolegę z pracy, który miał śrubę utkniętą w oponie, która grzechotała, gdy osiągał wysokie prędkości. To nie był jednak GV80. Tylko jakiś starszy samochód sprzed kilku lat. Możesz mieć coś w jednej z przednich opon. Te małe ciężarki wyważające, które umieszczają na oponach, mogły dostać się do przodu lub do przedniej opony. Ale tylko zgaduję.
Mają mojego GV80 od ponad 4 miesięcy. Dostaję aktualizacje od Genesis consumer affairs, ale minimalne informacje, poza tym, że zamierzają spróbować wymienić to czy tamto.
Przejechałem prawie 3000 mil na moim samochodzie zastępczym.

Czy ktoś ma problem z zanikającym radiem? Podczas jazdy często doświadczam, że 2 z czterech głośników (zawsze przednie) zanikają, podczas gdy tylne nadal działają... trwa to dobre 10 sekund, a potem wraca... Jeśli siedzę na podjeździe, to się nie dzieje, więc musi mieć to coś wspólnego z ruchem GV... Gdyby to był satelita, pomyślałbym, że samochód całkowicie ucichnie.
2. dzień jazdy!!
Mam ten sam problem z moim GV80 2023 - nie mogę tego rozgryźć.

Czy próbowałeś bez etui? Mój S21 ładuje się bez problemu, ale mam z nim inne problemy. Musiałem wyczyścić pamięć podręczną Bluetooth w telefonie, aby pobrać moje kontakty. Innym problemem, jaki mam, jest to, że cyfrowy klucz nie działa.
Nie jestem użytkownikiem Androida, ale mam ten sam problem z moim iPhonem, który ma etui Apple. Muszę wyjąć telefon z etui, aby ładowanie bezprzewodowe działało. Nie miałem tego problemu z moim Mercedesem GLE 450 - delikatnie mówiąc, irytujące.

Proszę mnie informować na bieżąco. Jestem tego ciekaw. Zwłaszcza jeśli technicy wymieniają części przednie i to nie naprawia problemu. Trochę dziwne, że mieliby wymieniać części, nie będąc pewnym, że to przyczyna. Ale przypuszczam, że poszli z rozwiązywaniem problemów metodą prób i błędów, ponieważ nie byli pewni. Sprawdź też opony. Miałem kolegę z pracy, który miał śrubę utkniętą w oponie, która grzechotała, gdy osiągał duże prędkości. To jednak nie był GV80. Tylko jakiś starszy samochód kilka lat temu. Możesz mieć coś w jednej z przednich opon. Te małe ciężarki wyważające, które umieszczają na oponach, mogły dostać się do przodu lub przedniej opony. Ale tylko zgaduję.
Ostateczna aktualizacja na ten temat.

Inżynier terenowy Genesis ustalił, że zarówno górne, jak i dolne wahacze po stronie pasażera z przodu wymagały wymiany. To naprawiło grzechotanie!

Dealer miał mój pojazd przez 6 miesięcy.

Hyundai Motors of America zdecydowało się odkupić mojego GV80. Zamierzam to zrobić. Złożyłem wszystko i czekam na ich ostateczną decyzję w sprawie $.

Ostateczna aktualizacja w tej sprawie.

Inżynier terenowy Genesis ustalił, że zarówno górne, jak i dolne wahacze po stronie pasażera z przodu wymagały wymiany. To naprawiło grzechotanie!

Dealer miał mój pojazd przez 6 miesięcy.

Hyundai Motors of America zdecydowało się zaoferować odkupienie mojego GV80. Zamierzam to zrobić. Złożyłem wszystko i czekam na ich ostateczną decyzję.
Myślę, że to najlepszy ruch. Jak ktoś napisał we wcześniejszym poście na tym wątku... Marka Genesis to pozornie tylko przewyższony cenowo Hyundai - zbyt wiele problemów z jakością jak na mój gust. Gdybym wiedział wcześniej, nie kupiłbym tego pojazdu. Głównym powodem było to, że inne luksusowe marki, przynajmniej w mojej okolicy, doliczały dopłatę do ceny katalogowej, a ja mogłem dostać GV80 w cenie katalogowej od lokalnego dealera. To piękny SUV, ale zbyt wiele problemów z jakością/produkcją jak na mój gust. Gdybym mógł, zwróciłbym go.

Mam ten sam problem z moim GV80 z 2023 roku - nie mogę tego rozgryźć.
Kiedy po raz pierwszy dostałem mój samochód, miałem ten problem. Myślę, że chodziło o to, że przednie głośniki wyłączały się, aby przekazać mi jakieś informacje, jak wskazówki dojazdu. Ale dźwięk dla informacji był ściszony, więc jedyne co się działo, to głośniki z radia się wyłączały. Może to nie jest twój problem, ale u mnie to zadziałało.

81 - 100 of 136 Posts